Om Mig

Mitt namn är Joanna Andersson, 29 år.

Jag är född i Skåne men bor nu tillsammans med min pojkvän och Lexton i Göteborg där jag studerar till grundskolelärare F-3 på Göteborgsuniversitet.

Jag är uppvuxen med alla möjliga djur men det var när vi skaffade vår Rottweilertik Nikie som jag började fundera på hundens språk och signaler. Nickie gjorde alltid utfall mot alla hundar vi mötte och jag förstod inte varför men ville gärna hjälpa henne. Det började med ett google sökande som gjorde att jag utbildade mig till hundinstruktör via Hundens Hus.

Jag gick utbildningen tillsammans med Nickie och började förstå att allt handlade om att hon var osäker på hundspråket vilket gjorde att hon valde den lätta vägen, att skrämmas. Hon märkte att detta fungerade och därför fortsatte hon. Jag fick lära mig klickerns fantastiska funktion och hjälpte henne en bra bit på vägen tills jag flyttade hemifrån då mina föräldrar fick ta över träningen.

Här kom Lexton in i bilden. Våren 2009 kom jag att bli med hund!! Jag var nog enligt mig själv den lyckligaste i världen som hade fått min efterlängtade hund.

Jag valde just en brun labrador då det fanns en sådan på instruktörsutbildningen som var otroligt trygg i sig själv och hade en underbar personlighet och ju mer jag läste på om rasen Labrador Retriever, desto mer visste jag att det var rätt ras för mig.

 Efter instuktörsutbildningen utbildade jag mig vidare till Rallylydnadnsinstruktör och höll hundkurser i Malmö. Men jag märkte efter ett tag att jag hellre ville arbeta med min egen hund och utbildade därför oss till Terapi- och Fadderhundsekipage.

Att få arbeta med sin hund och samtidigt hjälpa människor är en underbar känsla!

 

Meriter:

01/14 -              R.E.A.D hund (Läshund)

05/11-05/11      Fadderhundsekipage

08/10-05/11      Terapihundsekipage

08/10-08/10      Rallylydnandsinstruktör

2009-2010        Hundinstruktör

2009                 Hjälpinstruktör SBK Lund